Sidan uppdaterad:

 

  8 Augusti 2020


2020

 14/5 Nu jobbar jag på att starta upp en ny Hundarnas Dagbok.

22/4 Nu är det så varmt och skönt ute i solen att jag tog fram hundbadkaret och badade Lassie och Osla Härligt att sitta på gräsmattan och låta pälsen torka

17/4 Sädesärlan har kommit till oss här. Den var inte så förtjust i att bli fotograferad, men inte särskilt rädd annars

11/4 Påskafton Jag har satt upp fårstängsel runt hela hagen som går utmed vägen och ner till gräsmattan. Nu invigde vi den genom att jag gömde påskägg där som hundarna fick leta efter. Leta godis är dom ju jätteduktiga på men hur ska man kom åt det goda som är i ägget? Först försökte tikarna rulla ägget runt, så som man gör med aktivitetsbollar, när inte det fungerade bar dom omkring på ägget. sedan började dom bita försiktigt, sedan slänga iväg det. Så småningom blev dom mer hårdhänta, höll i med tassarna och tuggade på skarven och slog på ägget. Då äntligen kom köttbullar och lammfile fram.  Kalas. Prince var mycket snabbare med sitt ägg. Han rullade det lite först och konstaterade att inget godis kom fram så. Då tog han i med hårdhanskarna och smulade sönder det.

27/3 Min fantastiska Lassie, mamma till Prince, fyller 10 år. Så idag blir det extra mycket bus och lek och så ska vi ha våffelkalas. Precis vad en riktigt bra födelsedag ska innehålla säger Lassie.  

 22/3 Toppenväder för spårning när lite av det vattensjuka har frusit bort. Det blev ett spår för Osla som hon tog helt perfekt. Någon gång hamnade hon lite vid sidan om men hittade tillbaka direkt. Hon är så fokuserad. Gottegris som hon är betyder det mycket med godisbelöning. Idag låg det en handske med korvbit i som slutapport. Mycket populärt. Så var det Princens tur, han gillar att spåra men ibland är det så många spännande spår som korsar att han kommer av sig lite och behöver bli påmind.idag gick det bra hela vägen. Han fick en boll som slutapport, den kunde han hämta och ge mig hur många gånger som helst. Då upptäckte jag att jag tappat handsken som låg i slutet på Oslas spår. Vilken tur för Lassie, nu fick hon en viktig uppgift. Jag förklarade för henne att jag tappat godishandsken som var i Oslas spår och hon skulle leta den. Den kloka hunden gick med mig ut letade upp var Osla gått och följde hennes spår perfekt (alltså inte där jag hade gått) hittade slutet- Börjar leta runt, kollar var jag gått och söker runt det spåret och hittar handsken. Vilken fantastisk hund, hon fick hur mycket beröm som helst efter det avancerade söket. Riktigt proffs.  

11/3  I går , Tisdag, åkte jag till hundklubben med alla hundarna. Det var jättekul att försöka få dom att gå fint bredvid varandra, sätta sig fint, lägga sig fint och stanna kvar en stund. Min när dom skulle gå över gungbrädan en och en blev Prince för ivrig så han knuffade ner Osla, inte bussigt gjort,  Vi gjorde om det med bättre disciplin -då gick det fint.  Balansen tog dom i tur och ordning hur fint som helst. Vi hade jättekul och alla var så nöjda när vi åkte hem

4/3 Just I dag skulle du ha fyllt 14 år. min älskade Isidor, saknar dig så. Är så tacksam för de 13 år fyllda med underbara händelser som vi fick tillsammans

14/2 Alla hjärtans Dag eller Valentin. På tavlan är min egen Valentino.

Amaryllisen är en lök som hängt med flera år och har blommat så fint nu i februari

8/2 Prince fyller 5 åroch vi firar med bus och lek, våffelkalas och mys.

Nyborstad inför fotografering ska man vara. Han var mycket nöjd med sin födelsedag.

5/2 Nu har jag varit på sjukhuset och fått beskedet på den årliga kontrollen av min njurcancer.

Det ser bra ut så här långt och ingen spridning. Hoppas att det fortsätter så här ett par år till, än är inte risken helt över tyvärr.

Nu ska hundarna och jag fira lite.


25/1 Lördag och så där härligt väder, frost och sol. Nu blev det till att lägga tre spår så att alla skulle få varsitt spår. Det här är en bra test för min knäprotes, att gå i det långa gräset och på gropig mark. Men det är så kul och bra träning. Osla var först ut. Hon är duktig och gillar att spåra. Nosen ner i backen och framåt med bra fart. Hon märkte inte när jag tappade linan, så när jag ropade Vänta på mig, stannade förvånat till, tittade upp och undrade var jag var. Sedan fortsatte vi. Lassie är också väldigt säker, hon travar på ochsaktar in lite när hon märker att det går för fort för mig men släpper aldrig spåret. Prince försöker att forcera lite för mycket ibland och går då med nosen högt, om jag bara bromsar honom då så kommer han på sig själv och hittar spåret igen. Det är så härligt att se hur glada och nöjda dom är sedan.

21/1 Tisdag. Det har varit en hel del händelser de senaste dagarna som har hållit mig upptagen, men nu kommer en hälsning från hundarna som är pigga, glada och mår bra. I fredags fick jag lämna bilen på verkstaden och kunde hämta tillbaka den i går, men den behöver ytterligare en omgång snart. I söndags, 19/1 var det -5, solen sken och helt underbart väder. Då passade jag på att lägga spår till hundarna i hagen. Spåren blir inte jättelånga eftersom jag måste gå med alla tre hundarna. Dom fick varsitt spår på 100-75m. Gissa om dom gillade det, dom var jätteduktiga och mycket nöjda och glada alla tre. I dag har Prince och jag varit på hundklubben. Det var härligt väder, lite blåsigt men varmt i solen. Sivan och Miloz var där. Vi gick lite runt och gjorde lite olika övningar, Det var kul, Prince var lite pipig, jag gissar att det varit en löptik där, men det är också bra träning. Det bästa av allt var att vi kunde sitta ute i solen och fika. Riktigt skönt. Tänk -årets första utomhusfika i januari. Det är bra för humöret !!!!!!!!!

 15/1  Jag satte två tulpanlökar i kruka inne i höstas. Det var små utomhustulpaner som heter Näckrostulpaner. Namnet gjorde mig så nyfiken att jag ville se hur den ser ut tidigare. Nu har den första slagit ut, Jättefin och lite annorlunda utseende. En liten ögonsten Men vad jag älskar den. Vill köpa fler att ha i rabatten.

14/1 Prince och jag var på hundklubben idag. Han träffade sina vänner Miloz. Golden, och Cassis, Collie. Det var en trevlig dag med lite aktiviteter och gemenskap. Jag tog några bilder med mobilen, bl.a- en på Prince och Miloz på balansen. Förstår inte varför de fick så konstiga ögon, för trots regnet såg jag inte någon blixt.

Efter det var vi och hälsade på Bilverkstaden. Trevliga killar som jobbar där men alldeles för mycket nya lukter tyckte Prince, för många nya saker att hålla reda på på en gång. Några besök till så blir det bra.

6/1 I går hade vi lite vinter här, -5 frost och solsken. Härligt. men idag har vi återgått till den skånska vintern, plusgrader regn varvat med lite storm. Skit-tråkigt, allt blir mörkt och skitigt, till och med hundarna drar sig för att gå ut, trots att det kallas hundväder.

Då är det tur att det faktiskt finns några blommor som förgyller tillvaron. Min Amaryllis med fel färg, är riktigt pampig, full med blommor, Och alldeles utanför ytterdörren står Julrosen och blommar så fint.

2019

21/9  Vi har haft begravning av Isidor idag. Planterade Kärleksört på graven

5/11Lite snö har vi fått som ligger som lite vitt glitter på marken. Temperaturen har hållit sig på några minus, men i morse var det -8. Nu gäller det att få in alla vinter-rutiner för att inte behöva frysa.

17/11 Igår ösregnade det mest hela dagen och med bara ett par plusgrader och hård vind är väl det ett riktigt hundväder.Självklart var vi ute och hade en massa kul. Men sedan passade jag på att sätta ihop årets almanacka. Jättekul att plocka ihop bilder till årets alla månader, samtidigt som jag får en tillbakablick på vad vi har gjort och vilka fina foton vi lyckats med. Sommarbilder blev det inte så många, jag hade svårt att ta med kameran när jag hade händerna upptagna av kryckorna. En hel del härliga bilder blev det, så det räckte till almanackan. Till julkortet fick jag ta en bild från december förra året. Det är så roligt att göra det där så nu är dom beställda.

En rolig bild som jag hittade var när vi hade våffelkalas och hundarna fick leta överallt efter våffelbitar. Busken och träden som hade godbitar överalllt var nog mest spännande för hundarna. Det påminnde mig om att vi snart måste ha kalas igen tror jag.

 NOVEMBER 3/11 Nu går vi in i vintermånaden och precis lagom kom den första snön. Än ligger den inte på marken, men hundarna tyckte att det var jättekul. Blir mycket bus ute idag.

19/11 Nu blommar min Novemberkaktus, Den är så söt och fin när den blommar och lyser upp med sin härliga färg i novembermörkret,

Prince och jag har varit på hundklubben och tränat, det marks att han inte varit där på ett tag för oj vad han ville visa vad han kunde. Kul.

Så har jag tagit influensavaccinationen. Tyckte att det var bäst att hänga på redan första dagen, förra året hade vaccinet tagit slut när jag skulle vaccinera mig.

30/11 Snö, Sol och kallt, -9 på morgonen. Men nu ville vi passa på att njuta av det vackra vädret och ta några härliga bilder. Hundarna gillar att vara tomtenissar. så tomteluvorna kom fram. Visst blev det många roliga bilder. Visst var det någon visa om tomten och stubben, han hade visst snuva och det har inte vi, men stubben var kul.

 19/12 Vädret är urtrist, regn slask lera och skitigt men inte så kallt så det går inte åt så mycket ved. 

På eftermiddagen lättade det lite i molntäcket. Då passade Prince och jag på att gå ett litet spår ute i hagen, Det blev inte så långt men det blev utmanande nog med allt det höga tjocka gräset, snåren och groparna. Prince jobbade på och tyckte att det var jättekul och jsag var så glad att mitt nya knä klarade det . En ljusglimt i det gråa.

28/12 Äntligen fruset efter allt regn slask och lera som varit. I går var det -5 och dimma men väldigt bra, I dag smällde det till med -11 men hundarna och jag var ute ganska längepå förmiddagen. Sedan lade jag 3 korta spår ute i hagen, Så blev det lunch på skinkrester för hundarna och mig för att ladda för spårning. Jättekul, hundarna är så peppeade att dom börjar leta efter spåret direkt utanför dörren. Dom var jätteduktiga alla tre. Det är sådant här som förgyller min tillvaro, att få se dom så motiverade och så nöjda när dom lyckas. Nu blir det en lugn kväll.

31.12 Nyårsafton. En riktig överraskning fick jag när min Amaryllis började blomma. Jag köpte den som lök tidigare i höstas, och jag brukar inte få den att blomma så här snabbt men den har slagit ut och är fantastisk. Bara det att på lökens kartong stod det att den skulle vara röd.

Princen fick bli borstad och nyårsfin så att han kunde ställa upp på en Nyårsbild med hälsning till alla.